Den innovativa och extremt drivna entreprenören Farid Lalami är uppväxt i dom södra delarna av Stockholm. Som liten gick all tid till olika bollsporter och Farid uppfattades alltid som glad och energisk vilket har följt med honom i livet. Ett stort intresse för problemlösningar och utmaningar har alltid funnits hos Farid och det är grunden tills alla hans framgångar. Med sin stora drivkraft för att lära sig ny saker och kombinerat med att länge studerat människors beteende och ideer så har Farid Lalami lyckats bygga företag med toppresultat från grunden och ta steg mot att göra världen till en bättre plats. Farid anser att om man har som mål att göra världen till en bättre plats så måste man alltid utgå från sig själv först. Det är något som han tänker stark på när han bygger nya bolag. Detta är en del till varför Farid Lalami är så framgångsrik inom ledarskap och lära. Farid startade sitt första mediebolag 1994 vilket visar att Farid har en lång erfarenhet.

När Farid blev pappa till sina två barn så blev passionen bara större och större. Att ha två barn utvecklar och utmanar Farid som en ledare och person i många situationer. Men även när jobb är en stor del av Farid´s liv så försöker han att få en balans mellan arbete och fritid. När Farid Lalami väl har sin fritid så brukar den gå till att träna, ta fram nya ideer och resor. Resmålen spelar aldrig någon roll då Farid trivs bra överallt.

Men Farid har inte bara jobbat med framgångsrika bolag utan även arbetat inom styrelser och haft positioner som produktutvecklare, chefredaktör, projektutvecklare, försäljningschef, affärsutvecklare och VD. Alla dessa olika positioner och jobb har gett honom en enorm kunskap som hjälpt honom när han själv startat bolag. Enligt Farid Lalami så är resan dit minst lika viktig som målet, om inte ännu viktigare.