Energi och miljö

Använd frostat glas på dina fönster

Du kanske har ett kontor som har fönster mot en trottoar eller gågata. Montera då en fönsterdekor som du kan dela av hela eller en del av fönstret.

Vill du använda värmen från solen men störs av solljuset strålar som faller in på kontoret? Då kan det vara bra att dela upp så du har en synlig del i mitten av det stora fönstret och en del där du kan se lite rörelse igenom.

Har du glasväggar som avgränsare på kontoret så kan det vara bra att skärma av en del eller montera upp en dekor som visar att det är en vägg eller avgränsare. Detta kan ibland vara lätt att missa om man är ny på ett kontor eller bara lite ouppmärksam.

Det finns många olika varianter på detta men oftast använder man frostad glas som insynsskydd och fönsterdekor. Det sker oftast även med att man monterar en vinylfilm ovanpå glaset som ger en frostad effekt. På så sätt går det att använda ett standard glas, avsett för den typ av montering. Det blir även anpassnings- eller ersättningsbart om man skulle vilja byta dekor framåt. Det går att få denna folie i olika varianter och till och med med företagslogotyp.

Informationsskyltar som skapar ett trivsammare kontor

Är du ny på ett kontor kan det ibland vara svårt att hitta rätt och man kanske måste fråga sig fram. Genom att använda bra informationsskyltar och tydliga kontorsskyltar så hittar dem fler personer rätt. Detta skapar en ökad effektivitet på kontoret och det ger även ett trevligare intryck.

Det finns mängder med skyltar som är lätta att känna igen och som anses som standard. Det kan vara allt från toalettskyltar för badrum och dörrskyltar för namn på kontoret de tillhör. Men det kan även vara funktionsskyltar som stör ej skyltar, diskmaskinsskyltar som visar rent eller smutsigt, eller informationsskyltar som berättar att lokalen är TV övervakad.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln

Relaterade artiklar