Har din gamla grill börjat rosta, gått sönder eller du är helt enkelt trött på den och vill ha något häftigare? Då kan det vara dags för en ny grill så att du kan fortsätta laga god mat och förgylla sommarkvällen. På Grillkung.se finns det ett stort utbud av grillar i olika slag med fokus på amerikanska grillar.

Vilken typ av grill passar mig bäst?

Det finns många typer av grillar och alla har olika styrkor. Här är en liten guide om vilken typ av grill du bör välja.

Gasolgrill

Styrkan hos en gasolgrill är att du har en bra kontroll över del olika brännarna och kan enkelt reglera värmen efter behov. Genom att kontrollera brännarna kan du grilla olika typer av mat samtidigt som kräver olika temperaturer. Gasolgrillen är även enkel att rengöra.

Kolgrill

Med kolgrillen får du den där smaken, lukten och röken som symboliserar grillad mat. Att grilla med kol tar längre tid om man jämför med andra grilltyper, men den unika smaken av en kolgrill gör det värt väntan.

Elgrill

Elgrillen gör grillningen enkel och passar perfekt för dig som bor mitt i stan i en lägenhet med balkong. En elgrill ger dig god kontroll över temperaturen och den är redo för grillning inom bara någon minut.

Kamadogrill

En kamadogrill är en typ av kolgrill som håller värmen genom en keramisk isolering. Den här typen av grill kräver mindre kol och passar väldigt bra för mat som ska ligga på grillen under en längre tid.