Att ha barn och barnvagnar går hand i hand, bokstavligen! Hålla ditt barn säkert när du använder din barnvagn är viktigt också. Här är några bra saker att tänka på när du använder din barnvagn.
I dags läget använder jag en Bugaboo Cameleon 3

  1. Kontrollera om din vagn är rätt storlek för ditt barn. Barn som är över viktgränsen för vagnen kan göra den instabil eller trycka  hop de säkerhets funktioner som är inbyggda i den.
  2. Spänn alltid fast ditt barn på rätt sätt med hjälp av de riktlinjer som tillhandahålls av tillverkaren.
  3. Se till så att det inte finns små fingrar eller dina egna när du öppnar och stänger en barnvagn. Spärrarna kan nypa tag rejält i känslig hud.
  4. Kontrollera bromsarna innan du använder barnvagnen varje gång du använder det, särskilt om du har ett extra bromssystem.
  5. Låt aldrig ditt barn att klättra in och ut ur vagnen själva. Den kan börja rulla av sig själv eller tippa bakåt.
  6. Låt aldrig ett barn köra en barnvagn med ett barn i den. Det kan skumpa till eller välta på ett ögonblick om olyckan är framme.
  7. Häng inte tunga väskor på handtagen. Detta kan orsaka att vagnen tippar bakåt. Använd korgen under vagnen istället för att bevara balansen.
  8. Andra barn ska inte stå på en vagn för att åka med om den inte är byggd för det från början. Om du har två små barn, skaffa en dubbel barnvagn innebär att hantera vikten av två.
Fler tips hittar du på http://pyretosnackan.se