Bygger du nytt hus eller ut?

Då är det viktigt att inte glömma en sak, energibehovsberäkning. Detta för att för att få en teoretisk bild över energiförbrukningen.

Om du bygger en ny fastighet eller bygger ut en befintlig, då är det viktigt med att kunna framföra en energiberäkning. Inte bara är det viktigt för att få en teoretisk bild på elförbrukning, utan för att man ska kunna se att byggnationen uppfyller alla krav som ställs på nybyggnationer samt för att kunna verifiera energikraven.

Energiberäkning

Det finns många namn för en energiberäkning. Energibehovsberäkning, energiberäkning, energibalansberäkning. Ja, det finns många namn men de alla riktar mot samma sak. Att se till att nybyggnationer och fastigheter uppfyller de kraven som ställs enligt energiberäkningar från Boverkets Byggregler, BBR. En energiberäkning för nybyggnad innefattar då mer specifikt värmetröghet, interna energitillskott från till exempel belysning eller klimatskärmens värmeisolering.

U-värdesberäkning

En U-värdesberäkning på en fastighet är ett värde som fastställer fastighetens kompletta värmemotstånd. Det vill säga fastighetens generella isoleringsförmåga. Detta värde anger även hur mycket värme som far genom en kvadratmeter av materialet vid en viss värmegrad. Detta U-värde ska vara så lågt som möjligt för att man ska se fastigheten så energisnålt som möjligt. Vad kan man göra då för att sänka detta värde? Ett enkelt sätt att sänka U-värdet på en fastighet är att välja rätt fönster. Då räknar man på hela fönstret, med glas, båge och karm. Det vill säga då desto lägre värde fönstret har desto bättre isoleringsförmåga har fönstret.

Energiberakningar.se

Så är du ute efter en certifierad expert som vet vad de håller på med? Då finns experterna hos Energiberäkning.se! De hjälper dig från början till start med att se till att allt är perfekt för dig. De arbetar enligt energiberäkning Boverket som nämnt innan. Detta för att se till att alla krav och verifikationer är på plats. Med en kostnadsfri offert från de får du enkelt en uppfattning och all information du behöver gällande energiförbrukningen.

Så oavsett om det är en energiberäkning för villa eller hus, en energiberäkning för nybyggnad, så finns det en certifierad energiexpert hos de för att hjälpa dig. Från en offert på energiberäkning utan pris till att du i slutändan sparar pengar i längden utifrån deras tips och energiberäkningar, hjälper de dig!