Energi och miljö

Energideklarationens alla fördelar

Genom en energideklaration av din fastighet får du en klar bild över hur din fastighets energibehov ser ut. Med en ordentlig genomgång av din fastighets energibehov kommer du kunna ta effektiva beslut för energieffektivisering.

Med en energideklaration kommer du se vad en fastighet med liknande byggnadsteknik och ålder förväntas förbruka och hur din fastighet ställer sig i förhållande till detta. Din fastighet kanske läcker energi idag och kostar onödiga pengar i drift på grund av det.

Har du en fastighet med ett ventilationssystem kan du även beställa en OVK besiktning i Stockholm. En Obligatorisk Ventilations Kontroll avgör om din ventilationsanläggning är godkänd. Det kan vara svårt att sätta upp en bra rutin kring detta. Vilket du kan åstadkomma med en bra underhållsplan för din ventilation i Stockholm.

Fördelar med att energideklarera

När det gäller att göra ditt hem mer energieffektivt är en av de bästa sakerna du kan göra att skaffa en energideklarering. En energideklaration hjälper dig att förstå hur mycket energi din fastighet använder och vad du kan göra för att göra det mer effektivt

Det finns många fördelar med en energideklarering. Några av de viktigaste fördelarna är bland annat följande:

1. En av de viktigaste fördelarna med en energideklaration är att du kan minska dina energikostnader. Detta beror på att certifieringen visar hur mycket energi din fastighet använder och vilka åtgärder du kan vidta för att göra det mer effektivt

2. Förbättra fastighetens värde – En annan fördel med att ha en energideklaration är att den kan öka fastighetens totala värde. Om du säljer din fastighet kommer potentiella köpare att vara mer intresserade om de vet att det har certifierats som en energieffektiv fastighet.

3. Hjälper miljön – En av de viktigaste fördelarna med en energideklaration är att den kan hjälpa miljön. Genom att göra din fastighet mer energieffektiv kan du minska mängden växthusgaser som släpps ut i atmosfären.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln

Relaterade artiklar