Något som är väldigt populärt nuförtiden är Dj musik, med rätt dj produkter kan du också skapa musiken.

Det finns studie som visar att om man gör musik, speciellt i tidig ålder, så kan det göra dig smart. När man lär sig spela ett musikinstrument eller skapa musik via ett musikprogram på datorn så kan man lära sig allt möjligt.

Dj produkter

Hur kommer det sig att det är så? Det finns en mängd teorier.
En teori är att när man skapar musik lär man sig språkkunskaper, hur man blir bättre på att lyssna, hjälper ditt minne och motoriken. Eftersom man ofta använder sig av alla dessa saker, minne, hörsel, motorik, när man skapar musiken så bildar hjärnan utvecklar flera hjärnneutrala anslutningar

Det har visat sig att barn som har inlärningssvårigheter som har en tendens att förlora fokus med en massa oväsen koncentrera sig bättre under musiklektioner än andra lektioner. Ett bra instrument för barn som har mycket energi som måste ut är digitaltrummor. Dels för då får barnet ett fokuserat ställe att ta ut sin energi, men även du som förälder kan få lugnet att veta att man kan koppla in hörlurar så det är enbart barnet som hör. Självklart kan man kontrollera volymen så att inte barnets hörsel skadas.