Vissa kredittider kan vara väldigt långa och det kan dröja upp till 90 dagar innan ni får betalt, vilket är på tok för lång tid. Ett smart och smidigt sätt att få pengarna direkt i handen innan ni påbörjar ett stort projekt är genom att sälja fakturor till ett factoringbolag.

Factoringgruppen är ett familjeägt factoringbolag som köper dina fakturor och ger dig utbetalningar inom ett par timmar. Factoringgruppen sköter allt från administration, påminnelser och bevakningen av fakturan så att du kan lägga din dyrbara tid på att driva ditt företag. Det viktigaste du har är dina kunder och Factoringgruppen tar väl han om dem, så du behöver inte oroa dig.

Hur går ett fakturaköp till? Det hela börjar med att du tecknar ett avtal om faktura köp med Factoringgruppen som reglerar den procentsats som dras från beloppet på fakturan. För uppstart tillkommer inga kostnader hos Factoringgruppen och du får själv välja vilka fakturor du vill sälja. Det finns heller inget minimibelopp eller ett visst antal fakturor du måste sälja. Detta gör Factoringgruppen väldigt flexibla när det gäller fakturaköp. I nästa steg skickar Factoringgruppen ut fakturan till din kund där det tydligt framgår att fakturan är överlåten till Factoringgruppen, samt vilket bankgiro som gäller vid betalning. Du kan enkelt se på din sida vilka som har betalat och vilka påminnelser som har skickats ut.