Idag finns det en hel del allvarliga miljöproblem i vår värld och det är en av de bidragande anledningarna till att solceller blir allt mer populärt. För varje dag blir solenergi och solpaneler i Stockholm allt mer populärt, både bland företag och privatpersoner. För ett par år sedan var det mycket krångligare att skaffa solceller då det krävdes bland annat bygglov. Nu på senare år har det skett en del subventioner, skattelättnader och borttagning av bygglovet.  Naturwatt hjälper dig med installationen av solceller i villa eller till företag. Ni får en utbildning på plats om hur systemet fungerar. I appen kan du enkelt följa den energin som genereras och se hur mycket du tjänar.

Sverige är ett land som har en hel del solstrålning. Sverige kan jämföras med norra Tyskland som är världsledande inom solenergi. Solceller kräver väldigt lite underhåll då regnet sköljer bort fläckar från träd, fåglar och annan smuts. Ifall det inte skulle sköljas bort kan man varsamt ta bort smutsen från panelerna.

Det finns två olika typer av solpaneler som var och en har sina för- och nackdelar. Kiselpaneler fungerar som bäst under stark direkt sol och när de är riktade i söderläge. De tappar dock en hel del energigeneration vid skugga eller moln. Det andra alternativet är tunnfilmspaneler som hanterar skugga och moln betydlig bättre, samt andra väderstreck. Solceller har en livscykel på upp till 40 år vilket gör att du långsiktigt kommer att tjäna en hel del pengar.