Energi och miljö

Truckförarutbildning för säkrare truckförare

Truckförarutbildningar för företag är viktigt för att dina anställda ska kunna arbeta som truckförare på ett traditionellt lager, e-handelslager eller inom industri. Detta lär du dig även på en truckförarutbildning privat i Stockholm, Malmö och Göteborg. Vilket även är ett bra sätta att träffa framtida kollegor, nätverka och utbyta information.

Befinner sig det företag du representerar sig inom miljö och energibranschen så är det viktigt att veta hur man transporterar miljöklassade föremål eller vätskor. Men även hur transport av speciell utrustning för energiförsörjning ska ske, som exempelvis transformatorer och solceller samt styrutrustning.

Vänd dig till en erfaren truckutbildare när du utbildar dina anställda

Att vända dig till en erfaren utbildningssamordnare som TU Truckutbildarna som finns på många orter i Sverige, så kommer du få ta del av den senaste informationen. Du får på så sätt den bästa tänkbara teoretiska och praktiska utbildningen inom branschen.

Det kan vara bra att din utbildningssamordnare har truckutbildning och kan utfärda alla teoretiska samt praktiska moment i det som ibland benämns truckkörkort eller truckkort. Det är även väldigt bra om möjligheten finns till att ge praktiska exempel som gäller för din verksamhet. Det kan gälla allt från taktade moment som måste kunna utföras säkert på en viss tid som lossning och lastning av lastbilar.

Som truckförare bör du känna till hur du ska agera och utföra alla tänkbara moment på ett säkrare sätt och genom att välja en truckförarutbildning som har en vana av att utbilda dina kollegor från kanske just din verksamhet eller avdelning.

På så sätt kommer ni enkelt kunna avhandla momenten och du lär dig betydligt fortare, då det är relevant och anpassad information som du lättare kan ta till dig. Det finns även fördelar med att utgå från en större verksamhets kostym. Du kan även tillämpa den fungerande strukturen på en mindre nystartad verksamhet och snabbare dra nytta av deras samlade lärdomar.

Truckförarutbildningar gör dig till en säkrare truckförare

Att gå en truckförarutbildning hos en erfaren truckutbildare skapar även ett nätverk som du kan nyttja och över tid bli en säkrare truckförare. Att framföra en truck handlar inte bara om att utföra sina arbetsmoment. En stor del av en truckförares arbete handlar om säkerhet både i det enskilda utövandet. Att man utför alla momenten i arbetet säkert.

Utan risk för sin egna säkerhet, men även för att andra kollegor ska kunna känna sig trygga med att du har utbildning och kunskap i att framföra en truck på er gemensamma arbetsplats.

En kollega som är ovan vid truckar kan tro att truckföraren har bra sikt och att trucken är lätt både att manövrera och i vikt. Därför bör du som truckförare alltid se till så det inte finns oskyddade kollegor i närheten av trucken. Det är flera regler och lagar som gäller för truckförare och efter utbildningen så kommer du har full koll på vad som gäller.

I sammanhanget är det viktigt att tänka på att det är du som gått utbildningen som har dessa kunskaper och kan agera säkert. Det betyder även att dina kollegor, som inte framför en truck i sitt arbete, har samma typ av grundläggande kunskaper. Utan kan agera på ett förhållandevis osäkert sätt omkring trucken.

Därför är det alltid bäst att snabbt avbryta om en risk finns. Du bör samtidigt informera den enskilde och gärna teamledare eller avdelningschef. Vid olyckor kommer det annars utredas och då kan du bli den vållande part på samma sätt som i vanliga fordonstrafiken. Du lär dig allt om lagar och regler för truckförare på en truckutbildning.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln

Relaterade artiklar