Energi och miljö

Vad är en energiberäkning

Energiberäkningar eller energideklarationer innehåller information om förbrukningen av energin som används i ett hus. Energiberäkningen kan även sammanfatta information och handlingar man kan ta till på hur man även kan sänka energiförbrukningen, samt exempelvis information om uppvärmningskällan samt arean som värms upp.

Energideklarationen har sedan 2009 varit ett lagkrav på alla bostäder och fastigheter som säljs eller hyrs ska ha en valid energideklaration. Införandet av detta lagkrav var främst för att gynna energisparande handlingar. Personen som är kontrollansvarig och utför energiberäkningen kan även komma med förslag på handlingar och utvecklingar man kan ta till för att öka effektiviteten av energiförbrukningen utan att påverka inomhusmiljön på ett negativt sätt.

Befinner du dig då i Stockholmsområdet eller är i behov av en energideklaration i Jönköpings-området, så finns proffsen på Bygglovsgruppen där för att hjälpa dig, från början till slut. De på Bygglovsgruppen har arbetat som byggnadsinspektörer i Södertälje och Stockholm och har stor kapacitet och erfarenhet av bygglov och tekniska processer efter bygglov. När du anställer de som kontrollansvarig eller kontrollchef för din nya byggnad får du som kund en stor fördel av det. Inte bara har folket på Bygglovsgruppen har inte erfarenheten och möjligheten att hjälpa dig med energideklarationer, utan exempelvis även när det kommer till bygglovsritningar i Jönköping.

Trendande artiklar

Dela den här artikeln

Relaterade artiklar